Over Huub

Al van jongs af aan ben ik een enthousiast en gedreven sporter. In mijn jeugd was teamsport en met name handbal mijn favoriet. De laatste jaren richt ik me meer op individuele sporten zoals hardlopen en fietsen. Waar het bij sport altijd gaat om een individuele uitdagingen en prestatie, vind ik het juist ook heel belangrijk om naar ieders persoonlijke mogelijkheden te kijken. Iemand enthousiast maken en motiveren om te gaan lopen geeft mij voldoening en nieuwe inspiratie.

 

Recreatielopen van 10 km en halve marathons vormden voor mij vaak een belangrijke aanleiding om regelmatig hard te lopen. Hierbij heb ik zelf ondervonden wat de positieve effecten van het hardlopen kunnen zijn. Na het lopen kan ik me makkelijker ontspannen en slaap ik beter. Daarnaast blijf ik me soms verbazen over hoe eenvoudig het lopen ervoor zorgt dat ik mijn hoofd ‘leeg maak’ en hoe het lopen mijn aandacht naar mijzelf en het hier en nu verlegt.

Tegenwoordig probeer ik me meer te richten op de voldoening en de ervaringen die het (gaan) lopen zelf al opleveren. Wat dat betreft denk ik dat het nog een bijzondere en misschien ook lange weg is om tot ‘het lopen om te lopen’ te komen. Maar dat het een uitdagende weg is vol inzichten en verrassingen, daar twijfel ik niet aan.

 

Graag maak ik je dan ook deelgenoot van mijn passie voor het hardlopen. Het gaat mij er vooral om dat je kunt gaan ervaren hoe fijn het is om te bewegen en letterlijk en figuurlijk vooruit te komen op eigen kracht. Door moeite te doen, te trainen en je eigen grenzen te verleggen, ontwikkel je niet alleen je eigen lichamelijke fitheid, maar wordt je ook mentaal sterker. Ik geloof dat dit, rekening houdend met persoonlijke vermogens en wensen, voor iedereen haalbaar is.

 

Als dit je aanspreekt hoor ik het graag, dus schroom niet om contact met me op te nemen!